Close
Populære søkNyheterVeskerBelterTilbehørBestselgereOutlet

Materiale

Som eksperter på lær, ser vi på lær som et uslåelig materiale takket være dets naturlige styrke og holdbarhet over tid

Ulike skinntyper

Som eksperter på lær, ser vi på lær som et uslåelig materiale takket være dets naturlige styrke og holdbarhet over tid. Garveriene vi samarbeider med mottar sine skinn som et biprodukt fra matindustrien, noe som betyr at alt vårt lær er et biprodukt. Vi streber etter å fortsette på denne veien. Vi har høye standarder for våre leverandører og samarbeider kun med garverier som er sertifisert av Leather Working Group (LWG), for å fremme ansvar og gjennomsiktighet i lærindustrien. LWG-sertifiseringen viser at våre garverier følger beste praksis når det gjelder bruk av vann og energi, avfallshåndtering og sporbarhet. Vårt lær er fritt fra forbudte stoffer og vi streber etter å overgå gjeldende lovgivning, for å ligge et skritt foran. Regelmessige kjemikalietester utføres for å sikre dette, i henhold til en prosess godkjent av svenske myndigheter. Ved å være medlemmer i Kemikaliegruppen holder vi oss oppdatert med gjeldende informasjon og lovgivning om kjemikalier, for å minimere vår miljøpåvirkning på mennesker og natur, men også for å sikre at alle vi arbeider med gjør det under rettferdige arbeidsforhold.

Narvet lær

Narvet lær er lær av høyeste kvalitet og er laget av det fullstendige narvlaget uten noen overflateendringer. Denne typen lær er dermed ikke slipt, noe som bevarer den naturlige teksturen og merkene fra huden. Det gir en uovertruffen holdbarhet, pusteevne, og over tid vil det utvikle en unik patina som hever dets estetiske uttrykk. Helkornslær er det ideelle valget for luksuriøse lærprodukter på grunn av dets evne til å motstå slitasje, samtidig som det beholder sin rike tekstur og fargedybde.

Semsket

Semsket skinn er en type lær som har en myk overflate, fremstilt fra undersiden av huden. Det kjennetegnes av sin fløyelsaktige overflate som er resultatet av sliping av lærets underside. Denne prosessen fremhever lærets naturlige tekstur, noe som gjør det eksepsjonelt mykt ved berøring. Vår semsket skinn fra ku forener slitestyrken som finnes i lær, med den eksklusive følelsen som semsket skinn gir. Dette gjør at det passer perfekt til daglig bruk samtidig som det tilfører et elegant uttrykk.

Nappa

Nappalær er et høykvalitets, mykt og smidig lær, kjent for sin glatte tekstur og luksuriøse følelse. Det lages av skinn fra sau, lam, eller noen ganger geiter, og behandles for å gi en eksepsjonelt myk følelse. Nappalær kjennetegnes av sin fleksibilitet og holdbarhet, noe som gjør det til et populært valg for luksuriøse produkter innen mote. Dets finhet og myke følelse skiller det fra andre typer lær, og tilbyr både komfort og eleganse.

Preget narv

Preget narv er et bearbeidet lær hvor et mønster er stemplet på overflaten av huden gjennom høyt trykk og varme. Denne teknikken tillater imitasjon av ulike teksturer, som eksotiske dyreskinn eller geometriske mønstre. Teknikken kan anvendes på ulike typer lær for å forbedre og endre lærets uttrykk. Preget helkornslær er både slitesterkt og har et distinkt design.

Spalt

Splittlær lages fra det nedre laget av huden som er skilt fra kornlaget. Det behandles ofte for å etterligne utseendet til helkornslær. Splittlær forener tradisjon med innovasjon og gir et materiale som er både allsidig og holdbart.

Regenerert lær (bonded)

Regenerert lær (bonded lær) er et komposittmateriale laget av en blanding av strimlet læravfall og fibre, som er bundet sammen med bindemiddel, polyuretan eller latex på et fiberark. Overflaten preges deretter for å gi den utseendet til ekte lær. Dette materialet er kostnadseffektivt og miljøvennlig, ettersom det utnytter restprodukter fra lærproduksjon.

Metalldetaljer och nickel

Alle metalldetaljer som brukes på våre produkter er det som kalles «nikkelfrie», vi gjennomfører løpende tester og systematiske stikkprøver på nikkelinnhold for å sikre at de oppfyller våre og gjeldende lovkrav. Alt for å skape et best mulig produkt og at du som kunde alltid skal føle deg trygg.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at et produkt som er laget av metall eller metallegeringer i de fleste tilfeller ikke er 100 % fritt for nikkel. Et produkt som omtales som «nikkelfritt» av oss og de fleste andre i bransjen følger imidlertid retningslinjene til svenske kemikalieinspektionen (en tilsynsmyndighet under det svenske Miljödepartementet), som angir grenseverdien for hvor mye nikkel som kan frigjøres fra et produkt. Grenseverdien er i dag satt til 0,5 mikrogram per cm2 og uke, som vi forholder oss til i alle våre produkter. I dokumentet under kan du lese mer om Kemikaliensinspektionens regler om nikkel.