Close
Populære søkNyheterVeskerBelterTilbehørBestselgereOutlet

Vedlikeholdsråd

Å ta vare på lærprodukter er avgjørende for å sikre deres levetid og at de eldes verdig.

Ta godt vare på lærproduktet ditt

Læret blir bare vakrere med årene, forutsatt at det tas hånd om på riktig måte. Å ta vare på lærprodukter er avgjørende for å sikre deres levetid og at de eldes verdig. Her er noen tips for å vedlikeholde dine lærbelter og vesker:

1. Rengjør forsiktig

Det er en god idé å gjøre det til en vane å regelmessig og forsiktig tørke av produktet ditt med en fuktig klut, for å holde læret rent. Ved fettflekker, unngå vann og bruk i stedet en tørr klut og gni forsiktig. Ved behov for en mer grundig rengjøring, velg et rengjøringsmiddel som er spesielt utformet for lær. Det er viktig å unngå harde kjemikalier eller husholdningsrengjøringsmidler som kan skade læret. Test alltid på en skjult del for å se hvordan læret reagerer før du går videre til synlige deler på vesken din. (Gjelder ikke semsket skinn/nubuck/bycast).

2. Brukes for naturlig smøring

Alle våre produkter har en god grunnbeskyttelse, men det viktigste av alt er å bruke produktet kontinuerlig. Lær er et levende materiale som i seg selv inneholder naturlige oljer og fettstoffer. Når et produkt brukes, frigjøres disse oljene og fettstoffene, slik at produktet smører seg selv. Denne grunnbeskyttelsen og naturlige smøringen er nok til at produktet holder seg fint over lang tid. Om vesken din har blitt tørr i læret, kan den imidlertid ha nytte av å påføre en kvalitets lærkrem for å gjenvinne lærets mykhet. Test alltid på en skjult del for å se hvordan læret reagerer før du går videre til synlige deler på vesken din.

3. Oppbevaring

Unngå å oppbevare dine lærprodukter i direkte sollys for å forhindre bleking. Det anbefales å oppbevare lærprodukter, som du ikke bruker regelmessig, i en dust bag (eller annen type stoffpose) på et tørt sted. Dette hjelper læret å bevare sin naturlige mykhet og forhindrer at det tørker ut over tid. For å hjelpe vesken din å beholde formen, fyll den med bobleplast eller bakepapir. For belter som ikke brukes, heng dem på en beltehenger eller rull dem løst opp for å bevare formen.

4. Vann

Lær er et holdbart materiale, men det er ikke naturlig vanntett. Langvarig eksponering for vann kan føre til at læret blir stivt, mister formen eller til og med utvikler mugg. Hvis lærproduktet ditt blir vått, tørk forsiktig bort vannet med en myk, absorberende klut for å fjerne så mye fuktighet som mulig. La læret lufttørke naturlig.
Hvis produktet er gjennomvåt, fyll det gjerne med et håndkle eller lignende, for å beholde formen. Vann kan fjerne naturlige oljer, så du kan trenge å fukte vesken din hvis den har blitt utsatt for mye vann. Når læret har tørket helt, smør produktet med en kvalitets lærkrem for å gjenvinne lærets mykhet. Test alltid på en skjult del for å se hvordan læret reagerer før du går videre til synlige deler på vesken din.

Har du et produkt fra oss som du ikke lenger bruker og føler har gjort jobben sin?